شاید شما هم مانند بسیاری از افراد، به دلایل مختلفی تصمیم به مهاجرت گرفتهاید. ترکیه یکی از کشورهای جذاب و نزدیکی است که معمولا مقصد بسیاری از مهاجران ایرانی قرارمیگیرد. دلیل شما برای مهاجرت هرچه که باشد، ابتدا باید اطلاعات کافی درباره کشور مقصد خود بهدست آورید و مطمئن شوید که شرایط زندگی در آن متناسب با نیاز و خواسته شماست. برای مهاجرت به هر کشوری روشهای گوناگونی وجود دارد که پس از انتخاب کشور مقصد، نوبت به بررسی روشها خواهدرسید. در این مقاله قصد داریم به بررسی روش های مهاجرت ترکیه پرداخته و شما را با راههای مهاجرت به این کشور و تشکیل یک زندگی جذاب و آسان بیشتر آشنا کنیم؛ همراه ما باشید.
مهاجرت به ترکیه
همانطور که بارها اشاره شده، ترکیه کشوری اروسیایی است که با موقعیت جغرافیایی خاص خود توجه عده زیادی از مهاجران را به خود جلب میکند. همسایگی این کشور با ارمنستان، آذربایجان و یونان ازجمله دیگر جذابیتهای ترکیه است. علاوهبر تمامی موارد گفتهشده، وجود دریای مدیترانه در همسایگی ترکیه از عمدهترین دلایل مهاجرت سرمایهگذاران به ترکیه است.
بیشتر بخوانید: چرا مردم ایران زندگی در ترکیه را ترجیح میدهند؟
مهمترین و جذابترین نکتهای که باید درباره مهاجرت به ترکیه درنظر داشتهباشید، روابط خوب دولت ترکیه با ایران و هزینه کم برای مهاجرت نسبت به سایر کشورها میباشد. علاوهبر آن شما میتوانید با مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت این کشور، اجازه ورود به اکثر کشورهای اروپایی را پیدا کنید.
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، اولین گام برای مهاجرت به هر کشوری تعیین هدف مهاجرت میباشد. شما ابتدا باید هدف خود را برای مهاجرت بدانید و سپس روش های مهاجرت ترکیه را بررسی کنید. برای مثال، عده زیادی از جوانان ایرانی برای ادامه تحصیل به ترکیه مهاجرت میکنند و عدهای از زوجهای جوان برای شروع یک زندگی جدید و کار، اقدام به مهاجرت میکنند. علاوهبر نسل جوان، بسیاری از میانسالهای ایرانی نیز برای زندگی آسانتر، راه کشور ترکیه را در پیش میگیرند.
راه ها و روش های مهاجرت ترکیه
در یک تعریف کلی میتوان گفت، مهاجرت به دلایل مختلفی مانند دین، اقتصاد، سیاست، مشکلات اجتماعی و سایر دلایل موثر در زندگی فردی صورت میگیرد. اگر شما نیز برای یکی از دلایل گفتهشده قصد مهاجرت را دارید؛ به صراحت میتوان گفت، ترکیه یکی از بهترین کشورهاست.
بیشتر بخوانید: انواع اقامت ترکیه؛ نحوه دریافت اجازه زندگی در کشوری بینظیر
کاهش نرخ بیکاری، سطح علمی بالای دانشگاهها، هزینههای کمتر و شرایط زندگی آزادانهتر در سالهای اخیر توانسته بسیاری از مردم را به سمت مهاجرت به این کشور، جذب کند.
راههای مهاجرت ترکیه
همانطور در ابتدای مطلب نیز اشاره شد؛ چندین راه برای مهاجرت به کشور ترکیه وجود دارد که شما میتوانید براساس شرایط و نیازهایتان، یکی را انتخاب کنید. در اینکه مهاجرت به ترکیه، علیالخصوص برای ایرانیان، بسیار آسان است؛ شکی نیست اما نکته بسیار مهمی که هنگام مهاجرت باید درنظر داشتهباشید تعیین هدف است. ضروریترین اقدام، تعیین هدف و زمینهای است که در آن قوی هستید و قصد تمرکز روی آن را دارید.
مهاجرت به ترکیه از طریق کار
میدانیم که اقتصاد کشور ترکیه روزبهروز در حال پیشرفت بوده و کار و تحصیل جایگاه ویژهای در این کشور پیداکردهاست. عده زیادی از مهاجران با هدف شروع کسبوکاری جدید و یا پیداکردن کار در شرکتهای ترک، درصدد مهاجرت به آنجا برمیآیند.
مهاجرت به ترکیه از طریق کار به دو روش امکانپذیر است:
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در ترکیه و ثبت شرکت در ترکیه
- کار در یک شرکت ترک
بیشتر بخوانید : کاریابی در ترکیه: همه اطلاعاتی که برای اشتغال در کشور ترکیه لازم دارید
اولین نکتهای که درباره اجازه کار در ترکیه باید بدانید، آموزش زبان ترکی استانبولی است. زبان رسمی کشور ترکیه، زبان ترکی میباشد که بیشتر کارفرمایان علاقمندند با افرادی که به این زبان مسلطاند همکاری کنند. بنابراین اگر قصد مهاجرت کاری به ترکیه را دارید اولین قدم و مهمترین کاری که باید انجام دهید، آموزش زبان ترکی استانبولی است.
در مرحله دوم شما باید با طی پروسهای خاص، مجوز کار در ترکیه را دریافت کنید. این مجوز برای همه افرادی که قصد شروع کار در ترکیه را دارند، ضروری است. فرقی نمیکند که شما قصد کار در یک شرکت را داشتهباشید یا بخواهید کسبوکار جداگانهای در ترکیه تاسیس کنید؛ در هرصورت برای کار در کشور ترکیه، دریافت اجازه کار ضروری است.
بیشتر بخوانید: اقامت در ترکیه از طریق کار: بررسی مدارکی که نیاز خواهید داشت
شما با دریافت اجازه کار در ترکیه میتوانید اقامت موقت 1 ساله دریافت کنید. با 5 سال اقامت مداوم در ترکیه میتوانید اقدام به دریافت اقامت دائم این کشور نمایید. پس از پشتسر گذاشتن تمامی مراحل اقامت دائم، زمان آن میرسد که برای خود و خانوادهتان تابعیت ترکیه را بگیرید.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
یکی از روش های مهاجرت ترکیه ، مهاجرت از طریق تحصیل است. همانطور که میدانید، وضعیت دانشگاههای ترکیه و رتبههایی که در رنکینگهای جهانی کسب میکنند، یکی از دلایل مهم مهاجرت تحصیلی به این کشور میباشند. البته باید درنظر داشتهباشید که کشور ترکیه برای عده زیادی از دانشجویان، تنها سکویی برای پرتاب است. بسیاری از دانشجویان با هدف یافتن موقعیتهای شغلی و تحصیلی بهتر، ابتدا ترکیه را برای تحصیل انتخاب میکنند. این کشور با امکان بورسیههایی که برای دانشجویان درنظر گرفتهاست یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت و تحصیل میباشد.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب تحصیل در ترکیه
لازم به ذکر است که نوع اقامت دانشجویان نیز، اقامت کوتاهمدت یکساله خواهد بود. البته افرادی که اقامت تحصیلی در ترکیه را دارند، مراحل دریافت مجوز کار سادهتری خواهند داشت.
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
نحوه مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه، مانند سایر کشورها است. افرادی که اقامت دائم ترکیه را دارند میتوانند برای همسر خود نیز اقامت دائم و تابعیت ترکیه را دریافت کنند. البته در گذشته عدهای برای دریافت اقامت ترکیه، اقدام به ازدواج سوری میکردند. همین امر باعث شد که دولت ترکیه، برای زوجهایی که یکی از آنها از طریق همسر خود اقدام به دریافت اقامت میکند، اقامت موقت 3 تا 5 ساله صادر کند. اگر پس از این دوره زمانی، زوج همچنان زندگی خود را ادامه دادند اقامت دائم برای ایشان صادر میشود. اینکار تنها به این دلیل است که اقامت برای خانوادههایی که برپایه علاقه و تفاهم ازدواج کردهاند، صادر میشود.
بیشتر بخوانید: شرایط ازدواج در ترکیه برای ایرانیان
مهاجرت به ترکیه از طریق تولد
میدانید که مهاجرتهایی از این دست معمولا از طریق خون و خاک خواهندبود. بررسی شرایط برای هرکدام از این روش های مهاجرت ترکیه ، از طرف مراجع قانونی خاصی انجام خواهدگرفت. شرایط برای افرادی که در خاک ترکیه متولد شدهاند با افرادی که ازطریق رابطه خونی پدر و مادر، قصد دریافت تابعیت را دارند متفاوت خواهدبود.
قانون اقامتی حاکم در ترکیه، خون میباشد. بهاینترتیب که اگر پدر و مادر فرزند متولد شده، تابعیت ترکیه را نداشتهباشند، حتی اگر فرزند در خاک ترکیه متولد شود، فرزند تبعه ترکیه نخواهدشد. براساس این قوانین اگر فرزند در داخل یا خارج از ترکیه متولد شود، درصورتیکه پدر و مادرش ترکیهای باشند، تابع ترکیه خواهدبود.
مهاجرت شرایط خاص به ترکیه
روش های مهاجرت ترکیه ، تنها محدود به موارد گفتهشده نمیشود. برخی افراد با شرایط خاص نیز میتوانند اقدام به مهاجرت به ترکیه کنند. برای مثال، افرادی که در زمینههای هنری و ورزشی فعالیت دارند میتوانند از این شرایط برای مهاجرت به ترکیه استفاده نمایند. این نوع از ویزاها در دسته ویزاهای کوتاهمدت قرار میگیرند و با گذشت زمان و براساس شرایط میتوان این ویزا را تمدید کرد.
یکی از جذابترین انواع ویزاهای شرایط خاص، ویزای کارآفرینی است. ویزای کارآفرینی برای افرادی که ایدههای خاصی برای شروع یک کسبوکار در فکرشان دارند تعلق میگیرد. البته باید درنظر داشتهباشید که ایده شما توسط دولت ترکیه بررسی خواهدشد و تنها درصورتی که اجرای این ایده برای کشور ترکیه سود اقتصادی داشتهباشد، ویزای شما تایید خواهدشد.
مهاجرت توریستی ترکیه
یکی از روش های مهاجرت ترکیه که جذابیت زیادی برای گردشگران دارد، مهاجرت توریستی ترکیه است. همانطور که میدانید اقامت 3 ماهه در ترکیه، نیازی به دریافت ویزا ندارد. گردشگرانی که قصد اقامت بیش از 3 ماه در ترکیه را داشته و با هدف انجام فعالیتهای کاری یا تحصیلی اقدام به دریافت ویزا میکنند؛ میتوانند از ویزای توریستی ترکیه استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به ترکیه؛ لذت گردش در کشوری بینظیر
لازمبهذکراست که بدون داشتن ویزای توریستی، گردشگران نمیتوانند بیش از 3 ماه در ترکیه اقامت داشته و فعالیتهایی مربوط به کار و تحصیل انجام دهند.
روشهایی که بررسی شد، رایجترین روش های مهاجرت ترکیه میباشند که مورداستفاده ایرانیان قرارمیگیرند. قوانین خاصی درخصوص مهاجرت به ترکیه وجود دارد که براساس شرایط اقتصادی و اجتماعی این کشور، در طول سالیان تغییر مییابد.
قبل از هرگونه اقدامی برای مهاجرت، بهترین کار انتخاب یکی از روش های مهاجرت ترکیه نسبت به شرایطتان است. البته قبل از انتخاب روش مناسب، بهتر است اطلاعات کاملی درباره قوانین مهاجرت برای تکتک این روشها کسب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راههای مهاجرت به ترکیه و قوانین هرکدام میتوانید از طریق راههای ارتباطی موجود در وبسایت با مشاوران یرینو تماس حاصل کنید.