یکی از اصلیترین پارامترهایی که برای شهروندان و توریستهای یک شهر مهم است، سیستم حمل و نقل عمومی آن است. حمل و نقل عمومی ترکیه در شهرهای بزرگ، مانند استانبول، در سالهای اخیر پیشرفت فراوانی داشته است. برای رفاه حال توریستها و گردشگرانی که به شهر استانبول سفر میکنند، ناوگانهای حمل و نقل عمومی قدرتمندی ایجاد شدهاند که گردشگران میتوانند، در کوتاهترین زمان و با پرداخت کمترین هزینه به مقصد مورد نظر خود برسند.
برای دیدن تصویر در اندازه اصلی کلیک کنید.
وسایل نقلیه عمومی که در استانبول با استفاده از استانبولکارت یا همان آکبیل، به ارائه خدمات برای مشتریان خود میپردازند عبارتند از:
اتوبوس- متروبوس- مترو-تراموای-کشتی- تلهفریک- فونیکولر– مارمارای
وسایل نقلیه عمومی که با پرداخت وجه نقد اقدام به جابهجایی مسافر میکنند، عبارتند از:
مینیبوس- دولموش- تاکسی
برای دیدن تصویر در اندازه اصلی کلیک کنید.
وسایل نقلیه عمومی در استانبول
همانطور که گفته شد، سیستم حمل و نقل عمومی استانبول از جمله پیشرفتهترین سیستمهای حمل و نقلی است که در این کشور راهاندازی شده است. وسایل نقلیه عمومی در استانبول دارای ویژگیهای خاصی هستند که هرکدام براساس همین ویژگیها، مسافران را به خود جلب میکنند.
اتوبوس
رایجترین وسیله نقیله عمومی در شهر استانبول اتوبوسهای شهرداری یا همان خطوط واحد هستند. این اتوبوسها به همهجای شهر دسترسی داشته و مسافران را جابهجا میکنند. در بعضی شهرها این خدمات از طرف شهرداری و در برخی شهرها از طرف شرکتهای خصوصی ارائه میگردد.
البته لازم به ذکر است که اتوبوسهای خطی استانبول به دلیل تردد در مسیرهای متنوع و ترافیک سنگین خیابانها، سرعت حرکتشان بسیار کند بوده و کمتر مورد استقبال مردم است. اما اتوبوس همیشه مسافران و طرفداران خود را دارد، زیرا مسیرهایی وجود دارد که دسترسی به آنها از طریق تراموا و مترو ممکن نیست و برای رسیدن به مقصد باید از اتوبوس استفاده کرد.
متروبوس
متروبوس که تنها متعلق به شهر استانبول است، به اتوبوسهایی گفته میشود که به سبک و مدل مترو در شهر تردد میکنند. به همین علت، مسیرهای خاصی برای متروبوسها در نظر گرفته شدهاست. در حالت کلی میتوان گفت، متروبوس در شهر نوعی روش حمل و نقل سریع است که معمولا از ترافیکهای سنگین شهر استانبول در امان است.
یکی دیگر از مزیتهای جابهجایی با متروبوس این است که متروبوس با کشتی، مترو، اتوبوسهای شهرداری و سایر وسایل حمل و نقل عمومی، امکان ادغام دارد. در سایه این ادغام هنگام بروز مشکلات فنی در متروبوس، به سادگی میتوانید به سایر وسایل حمل و نقل عمومی منتقل شده و به مقصد خود برسید.
یکی دیگر از دلایل محبوبیت متروبوسهای شهر استانبول، فعالیت شبانه روزی و 24 ساعته آنهاست که این امکان در کمتر وسیله نقلیه عمومی دیده میشود. متروبوس در مسیری ۵3 کیلومتری با مجموع ۴۴ ایستگاه، از بیلک دوزو در غرب قسمت اروپایی شروع شده و تا سواوتلو چشمه در قسمت آسیایی ادامه مییابد. مسیر متروبوس در وسط اتوبان E5 قرار گرفته و برای دسترسی به ایستگاههای آن باید از پلهای عابر پیاده مرتبط با آن استفاده نمایید.
اتوبوسهایی که در این مسیر جابهجایی مسافرین را انجام میدهند، دارای ظرفیت بالای مسافر و مجهز به سیستم سرمایشی در تابستان و گرمایشی در زمستان میباشند. متروبوس نسبت به سایر وسایل نقلیه عمومی دارای ایمنی و راحتی بیشتر برای معلولین بوده و طراحی آن امکان استفاده را برای تمام گروههای جامعه میسر میکند. متروتوبوسها مجهز به صفحه نمایش میباشند که ایستگاهها را پیش از رسیدن به آن اعلام کرده و در اکران صفحههای نمایش برای مسافر به تصویر میکشند.
پس از خروج از گیت و خارج شدن از ایستگاه، میتوانید با استفاده از دستگاههای کارتخوان هزینه سفرتان را پس بگیرید. در واقع پرداخت از کارت شما به اندازه مسیر طی شده کسر میشود و مابقی هزینه به کارت شما بازگردانده میشود.
نکته مهم در رابطه با متروبوسهای استانبول این است که از غرب منطقه اروپایی تا آسیایی را نمیتوان با یک خط طی کرد. بنابراین مسافرین باید در یکی از ایستگاههای آوجیلار یا زینجیرلی کویو تغییر وسیله بدهید. (فقط از ساعت 1:30 بامداد تا 5:00 بامداد میتوان از خط 34g استفاده کرد).
برای دیدن تصویر در اندازه اصلی کلیک کنید.
خطوط متروبوس
AVCILAR – ZİNCİRLİKUYU 34
آوجیلار _ زینجیرلی کویو
طول مسیر: ۳۰ کیلومتر
تعداد ایستگاه : ۲۶
SÖĞÜTLÜÇEŞME – CEVİZLİBAĞ 34A
سؤاؤتلو چشمه _ جِویزلی باغ
طول مسیر: ۲۲ کیلومتر
تعداد ایستگاه : ۱۹
AVCILAR – SÖĞÜTLÜÇEŞME 34AS
آوجیلار – سؤاؤتلو چشمه
طول مسیر: ۴۲کیلومتر
تعداد ایستگاه : ۳۳
BEYLİKDÜZÜ – ZİNCİRLİKUYU 34BZ
بیلیک دوزو _ زینجیرلی کویو
طول مسیر: ۴۰کیلومتر
تعداد ایستگاه : ۳۷
BEYLİKDÜZÜ – CEVİZLİBAĞ 34C
بیلیک دوزو _ جِویزلی باغ
طول مسیر: ۲۹ کیلومتر
تعداد ایستگاه : ۲۶
: BEYLİKDÜZÜ – SÖĞÜTLÜÇEŞME 34G
بیلیک دوزو _ سؤاؤتلوچشمه
طول مسیر: ۵۲ کیلومتر
تعداد ایستگاه : ۴۴
UZUNÇAYIR – ZİNCİRLİKUYU 34U
اوزون چاییر _ زینجیرلی کویو
طول مسیر :
تعداد ایستگاه : 6
: ZİNCİRLİKUYU – SÖĞÜTLÜÇEŞME 34Z
زینجیرلی کویو _ سؤاؤتلو چشمه
طول مسیر: 5/11 کیلومتر
تعداد ایستگاه : 8
برای دیدن تصویر در اندازه اصلی، کلیک کنید.
مترو
مترو ترکیه در 5 شهر بزرگ این کشور با آخرین استانداردهای جهانی ساخته شده و روزانه عده زیادی از مسافران را جابهجا میکند. شهرهایی که خطوط مترو آنها در ترکیه راهاندازی شدهاند عبارتند از: استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا و آدانا.
پیشرفتهترین مترو در این کشور در شهر استانبول راهاندازی شده است. گفته میشود خطوط مترو استانبول در حال حاضر توانایی جابهجایی مسافران را در 92 کیلومتر دارد. علاوه بر آن مترو استانبول روزبهروز در حال پیشرفت است و خطوط جدید نیز در این شهر راهاندازی خواهد شد.
لازم به ذکر است که تنها خط مترویی که قاره آسیا و اروپا را به یکدیگر متصل میکند، مارماریی است که از زیر تنگه بسفر (بوغاز) میگذرد.
مترو استانبول
مترو استانبول، شبکه راهآهن حمل و نقل زیرزمینی است که در شهر استانبول فعال میباشد. این مترو توسط شرکت عمومی “مترو استانبول” که تحت نظارت “شهرداری استانبول” است، فعالیت میکند. اولین خط مترو استانبول در سال 1989 افتتاح شده و امروز دارای 7 خط فعال است.
خطوط مترو استانبول
برای دیدن تصویر در اندازه اصلی، کلیک کنید.
خط مترو M1
اولین خط متروی استانبول است که از ایستگاه “ینیکاپی” تا فرودگاه “آتاتورک” امتداد مییابد و در طول مسیر خود در ایستگاه “اتوگار” به دو بخش تقسیم میشود. این خط در طول مسیر 27 کیلومتری خود 18 ایستگاه داشته و از مناطق مهمی چون آکسارای، اتوگار، مرترو زیتون بورنو عبور میکند و شما میتوانید بعد از اینکه در یکی از ایستگاههای گفته شده، پیاده شدید طبق نقشههای موجود، سوار تراموای یا متروبوس شده و به سایر نقاط شهر دسترسی پیدا کنید.
ایستگاههای خط M1A
ینیکاپی (Yenikapı)- آکسارای (Aksaray)- امنیت فاتح (Emniyet-Fatih)- اولوباتلی ( Ulubatlı)- بایرام پاشا (Bayrampaşa)- ساقمالجیلار (Sağmalcılar)- کؤجاتپه (Kocatepe)- اتوگار (Otogar)- ترازی دره ( Terazidere)- داووت پاشا (Davutpaşa)- مرتر (Merter)- زیتون بورنو(Zeytinburnu)- باکرکوی (اینجیرلی) (Bakırköy- incirlı)- باغچه لی اولر (Bahçelievler)- آتاکؤی (شیرین اولر) (Ataköy) – ینی بوسنا (Yenibonsa)- استانبول فؤاری مرکزی (نمایشگاه مرکزی) (İstnabul fuar merkezi)- فرودگاه آتاتورک (Atarürk havalimanı)
ایستگاههای خط M1B
ینیکاپی (Yenikapı)- آکسارای (Aksaray)- امنیت فاتح (Emniyet-Fatih)- بایرامپاشا (Bayrampaşa)- ساقمالجیلار (Sağmalcılar)- کؤجاتپه (Kocatepe)- اتوگار (Otogar)- ایستگاه دسترسی برای تعویض خط M1A به M1B و دسترسی به فرودگاه آتاتورک)- اسنلر (Esenler)- مندرس (Menderes)- اوچویوزلو (Üçyüzlü)- کیرازلی (Kirazlı)
خط مترو M2
خط M2 دومین خط مترو استانبول است که از ایستگاه ینیکاپی تا حاجیعثمان امتداد پیدا میکند. این خط مترو، در طول مسیر 23 کیلومتری خود از 16 ایستگاه عبور کرده و مسیری جذاب برای توریستها به وجود میآورد. اولین ایستگاه این خط مترو ایستگاه تکسیم (Taksim) است که مهمترین و در عینحال معروفترین ایستگاه این خط است که شما را به راحتی به میدان تکسیم میرساند.
همچنین طول مسیر شامل ایستگاههای زیر است:
خلیج شاخ طلایی (Haliç- Altın boynuz)
وزنهجیلر (Vezneciler)
عثمانبی (OsmanBey) – نزدیکترین ایستگاه مترو به نیشانتاشی
شیشلی (Şişli) – مرکز خرید جواهر و متروبوس
قایرتتپه (Gayrettepe) – مرکز خرید زورلو سنتر
لونت (Levent)- مرکز خرید کانیون، مترو سیتی و اوزدیلک
همانطور که گفته شد خط مترو M2 به دلیل گذر از پرترددترین مکانهای شهر استانبول، یکی از خطوط مترو محبوب توریستها به حساب میآید.
ایستگاههای خط M2
ینیکاپی (Yenikapı)- وزنهجیلر (Vezneciler)- حالیچ (Haliç)- شیشحانه (Şişhane)- تکسیم (Taksim)- عثمانبی (OsmanBey)- مجیدیهکوی (Mecidiyeköy)- قایرتتپه (Gayrettepe)- لونت (Levent)- لونت4 (Levent4)- سنایی محلسی (Sanayi Mahallesi)- ایازآقا (Ayazağa)- آتاتورک اتو سنایی (Atatürk Oto Sanayi)- داریوششافاکا (Darüşşafaka)- حاجی عثمان (Haci Osman)*ایستگاه سنایی محلسی انشعاب برای سیران تپه میباشد.
خط مترو M3
خط M3 سومین خط مترو استانبول است که از ایستگاه کیرازلی (Kirazlı) تا المپیات (Olimpiyat) امتداد مییابد. این خط مترو 16 کیلومتری دارای 11 ایستگاه به شرح زیر است که کیرازلی مهمترین ترمینال دورنشهری استانبول بوده که در مسیر این خط مترو قرار دارد.
ایستگاههای خط M3
المپیات (Olimpiyat)- ضیا گوکآلپ محلهسی (Ziya Gökalp Mahallesi)- کیرازلی (Kirazlı)- ینیمحله (Yeni Mahalle)- محموتبی (MahmutBey)- ایستوچ (İSTOÇ)- ایکیتلی سنایی (İkitelli Sanayi)- تورگوت اوزال (Turgut Özal)- سیتهلر (Siteler)- باشاک کونوتلاری (Başak Konutları)- متروکنت (MetroKent)
خط مترو M4
چهارمین خط مترو استانبول خط M4 میباشد. این خط مترو با طول 26 کیلومتر و 19 ایستگاه در منطقه آسیایی استانبول قرار گرفته و از کادیکوی تا تاوشانتپه امتداد مییابد.
ایستگاههای خط M4
تاوشانتپه (Tavşantepe)- پندیک (Pendik)- عدنان قهوهچی(Adnan Kahveci)- کارتال (Kartal)- سوغانلیک (Soğanlık)- هاستانه عدلیه (Hastane-Adliye)- اسنکنت (Esenkent)- گولسویو (Gülsuyu)- حضوراوی (Huzurevi)- مالتپه (Maltepe)- کوچوک یالی (Küçükyalı)- بستانجی (Bostancı)- کوزیاتای (Kozyatağı)- ینیصحرا (Yenisahra)- گوزتپه (Göztepe)- اونالان (Ünalan)- آجیبادم (Acıbadem)- آیریلیک چشمهسی (Ayrılık Çeşmesi)- کادیکوی (Kadıköy)
خط مترو M5
پنجمین خط مترو استانبول را با نام M5 در این شهر میشناسند که با طول 20 کیلومتری 16 ایستگاه را در منطقه آسیایی دربر میگیرد. این خط مترو از جمله خطوط متروی پرتردد و پراهمیتی است که اسکودار (Üsüdar) را به چکمهکوی (Çekmeköy) متصل میکند.
ایستگاههای خط متروی M5
چکمهکوی یا سنجاقتپه (Çekmeköy)- نجیب فاضل (Necip Fazıl)- دودولو (Dudullu)- ایمام حاطیب لیسهسی (İmam Hatip Lisesi)- آلتین شهیر (Altınşehir)- ایهلامورکؤیو (Ihlamurkuyu)- چاکماک (Çakmak)- یامان اولر (Yamanevler)- چارشی (Çarşı)- عمرانیه (Ümraniye)- بولگورلو (Bulgurlu)- کیسیکلی (Kısıklı)- آلتونیزاده (Altunizade)- بالارباشی (Bağlarbaşı)- فیستیک آغاجی (Fıstıkağacı)- اؤسکؤدار (Üsküdar)
خط مترو M6
ششمین و کوتاهترین خط متروی استانبول با نام M6 مشخص شده است که به مینیمترو معروف است. این خط مترو با طولی حدود 3.5 کیلومتر دارای 4 ایستگاه بوده و منطقه لونت (Levent) را به بوغازایچی یونیورسیتسی (Boğaziçi Ü) متصل میکند.
ایستگاههای خط مترو M6
حیصاراوستو (Hisarüstü)- بوغازایچی یونیورسیتسی (Boğaziçi Ü)- اتیلر (Etiler)- نیسپِتیه (Nispetiye)- لونت (Levent)
در پایان باید گفت خطوط مترو استانبول همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت 6 تا 24 آماده ارائه سرویس به مسافران برای حمل و نقل دورنشهری میباشند.
تراموای
تراموای یکی از قدیمیترین وسایل نقلیه عمومی ترکیه است که با حال و هوای نوستالژیک خود در شهرهای ترکیه تردد میکند. تراموای از جمله محبوبترین وسایل نقلیه میباشد که دلیل این محبوبیت سرعت متعادل آن در حمل و نقل است. سرعت تراموای نه به تندی مترو و نه به کندی اتوبوس است. تراموای قطاری درونشهری است که از روی ریلهای ساخته شده مخصوص گذشته و مسافران خود را جابهجا میکند.
خطوط تراموای استانبول
در شهر استانبول 4 خط تراموای در حال ارائه خدمات به مسافران خود هستند که در برخی ایستگاهها، دارای نقطه اتصالی با سایر خطوط مترو یا متروبوس هستند.
خط تراموای T1
این خط تراموای با طول 18.5 کیلومتر، طولانیترین خط تراموای استانبول است که از کاباتاش (Kabataş) تا باغجیلار (Bağcılar) امتداد یافته و دارای 31 ایستگاه میباشد. خط تراموای T1 در طی مسیر، از ایستگاههای مهمی چون آکسارای (Aksaray)، امین اؤنؤ (Eminönü)، سلطان احمد (Sultan Ahmet)، سیرکهجی (Sirkeci)، کاراکؤی (Karaköy)، بیازیت (Beyazit)، جویزلیباغ (Cevizlibağ) و باغ زیتون بورنو (Zeytunburnu) نام برد که هرکدام بنا به دلایلی برای مردم ترکیه مهم هستند.دلیل اهمیت فراوان این خط تراموای ایستگاههای پرکاربرد و استراتژیک این خط است. برخی از مهمترین ایستگاههای مهم این خط تراموا و دلایل اهمیت آنها به شرح زیر است:
زیتونبورنو (Zeytunburnu): اتصال با خط متروی M1 و خط متروبوس
بیازیت (Beyazıt): بازار بزرگ و مسجد سلیمانیه
سلطاناحمد (Sultanahmet): قصر توپکاپی، مسجد ایاصوفیه، مسجد آبی و آبانبار باسیلیکا
سیرکهجی (Sirkeci): ایستگاه قطار مارمارای
امین اؤنؤ (Eminönü): بازار اویه و اسکله
کاراکوی (Karaköy): اتصال به تونل T2 و اسکله
جِویزلی باغ (Cevizlibağ): اتصال به خط متروبوس
ایستگاههای خط تراموای T1
کاباتاش (Kabataş)- معمار سینان یونیورسیتسی (Mimar Sinan Ü.)- فیندیکلی (Fındıklı)- توپحانه (Tophane)- کاراکؤی (Karaköy)- امین اؤنؤ (Eminönü)- سیرکهجی (Sirkeci)- گولحانه (Gülhane)- سلطان احمد (Sultanahmet)- چمبرلیتاش (Çemberlitaş)- بیازیت (Beyazıt-Kapalıçarşı)- لالهلی (Laleli-İstanbul Ü)- آکسارای (Aksaray)- یوسفپاشا (Yusufpaşa)- هاسهکی (Haseki)- فیندیکزاده (Fındıkzade)- چاپاشهرمینی (Çapa-Şehremini)- پازارتکه (Pazartekke)- توپکاپی (Topkapı)- جِویزلی باغ (Cevizlibağ-AÖY)- مرکز افندی (Merkezefendi)- اکشمستین (Akşemsettin)- میتهاتپاشا (Mithatpaşa)- زیتون بورنو (Zeytinburnu)- مهمتآکیف (Mehmet Akif)- تکستیل مرکزی (Tekstil Merkezi)-مرتر (Merter )- گورگورن (Güngören)- آکینجیلار (Akıncılar)- سوآنلی (Soğanlı)- یاووزسلیم (Yavuzselim)- گونشتپه (Güneştepe)- باغجیلار (Bağcılar)
خط تراموای T2
این خط نوستالژیکترین خط تراموای استانبول است که از میدان تکسیم شروع شده و بعد از عبور از جاده استقلال در نزدیکی پل گالاتا به پایان میرسد. این خط تراموای از جمله خطوط تراموای توریستی است و بیشترین استفاده آن برای طی نکردن مسیر جاده استقلال به صورت پیاده است.
ایستگاههای خط تراموای T2
میدان تکسیم (Taksim)- برج گالاتا (Galata Kulesi)
خط تراموای T3
خط تراموای T3 استانبول با طول تقریبی 2.5 کیلومتر، در قسمت آسیایی شهر قرار گرفته است. این خط تراموای از کادیکوی (Kadıköy) تا موُدا (Moda) امتداد یافته و دارای 11 ایستگاه میباشد. لازم به ذکر است که مهمترین ایستگاههای این خط تراموای ایستگاه بهاریه (Bahariye) و جاده مُودا (Moda Caddesi) هستند.
ایستگاههای خط تراموای T3
کادیکوی (Kadıköy İDO)- دامگا سوکاک (Damga Sokak)- موهوردار (Mühürdar)- موداجادسی (Moda Caddesi)- مودا ایلکاوکولو (Moda İlkokulu)-کیلیسه (Kilise)- باهاریه (Bahariye)- آلتییول (Altıyol)- چارشی (Çarşı)- اسکله جامی (İskele Cami)
خط تراموای T4
چهارمین خط تراموای استانبول با طول 15 کیلومتر از منطقه توپکاپی (Topkapı) شروع شده و بعد از عبور از مناطق مرکزی بخش اروپایی، به مسجد سلام (Mescid-i-Selam) میرسد. این خط تراموای دارای 22 ایستگاه میباشد و بهترین راه دسترسی به مرکز خرید ونیزیا (Kiptaş-Venezia) به حساب میآید.
ایستگاههای خط تراموای T4
توپکاپی (Topkapı)- فاتیحکاپی (Fetihkapı)- وطن (Vatan)- ادیرنهکاپی (Edirnekapı)- شهیدلیک (Şehitlik)- دمیرکاپی (Demirkapı)- توپچولار (Topçular)- رامی (Rami)- اولویول بِرِچ (Uluyol Bereç)- ساغمالجیلار (Sağmalcılar)- بوسنا چوکورچشمه (Bosna Çukurçeşme)- علی فوهات باشگیل (Ali Fuat Başgil)- تاش کؤپرو (Taşköprü) – کارادنیز (Karadeniz)- ونیزیا (Kiptaş-Venezia)- جمهوریت محلسی ( Cumhuriyet Mahallesi)- 50ییل باشتابیا (50.Yıl Baştabya)- حاجی شوکرو (Hacı Şükrü)- ینی محله (Yenimahalle)- سلطان چیفتلیگی (Sultançiftliği)-جِبهجی (Cebeci)- مسجد سلام (Mescid-i-Selam)
کشتی
میدانیم که شهر استانبول شهری است که از سه طرف با دریا محاط شده است. به دلیل همین موقعیت جغرافیایی خاصی که استانبول دارد، کشتیها و خطوط حمل و نقل آبی یکی از مهمترین نقشها را در امر حمل و نقل ایفا میکنند.
تنگه بسفر که بین آسیا و اروپا قرار گرفته است، مهمترین راه حمل و نقل بین دوقاره در استانبول است. تنگه بسفر محل تلاقی، دریای مرمره و دریای سیاه است و برای جابهجایی بین دو بخش آسیایی و اروپایی، به ترانسفر با کشتی نیاز خواهید داشت. در واقع تا سال 1973 که اولین پل بین بخش اروپایی و آسیایی استانبول افتتاح شد، تنها وسیله حمل و نقل بین این دو قسمت، اتوبوسهای دریایی بودند. امروزه با وجود اینکه 3 پل و 2 تونل قسمت اروپایی و آسیایی استانبول را به هم وصل میکنند، هنوز هم اتوبوسهای دریایی نقش مهمی را برای جابه جایی مسافرین ایفا میکنند .
شرکت برگزار کننده ترانسفر در استانبول که ای- دی- او IDO نام دارد با اتوبوسهای دریایی خود روزانه هزاران مسافر را بین قسمت آسیایی و اروپایی استانبول جابهجا میکند. این شرکت اتوبوسهای ویژهای نیز برای جابهجا کردن ماشین دارد؛ یعنی اگر شما با ماشین خود میخواهید از بخش آسیایی استانبول به بخش اروپایی سفر کنید، میتوانید با ماشین وارد اتوبوسهای دریایی مخصوص شوید که شما را ازیک طرف تنگه به طرف دیگر آن حمل میکنند. شرکت ای- دی – او در سال 2011 به عنوان بزرگترین شرکتی که در امر حمل و نقل مسافرین با کشتی فعالیت دارد ، شناخته شده است.
علاوه بر ترانسفر شهر استانبول، اگر میخواهید به جزایر مرمره، جزایر پرینس و همچنین شهر بورسا سفر کنید نیز میتوانید از این سرویس ترانسفر با کشتی بهرهمند شوید.
اسکله های مسافری معروف استانبول
اسکله امیناؤنؤ (Eminönü İskelesi)، کادیکؤی (Kadıköy İskelesi)، کاباتاش (Kabataş)، بشیکتاش (Beşiktaş İskelesi)، اؤسکؤدار (Üsküdar İskelesi)، کاراکؤی (Karaköy İskelesi)، بستانجی (Bostancı İskelesi)
خطوط آبی استانبول
خطوط داخل شهری
KADIKÖY – EMİNÖNÜ کادیکؤی – امین اؤنؤ
KARAKÖY – KADIKÖY کاراکؤی – کادیکؤی
ÜSKÜDAR – EMİNÖNÜ اؤسکؤدار – امین اؤنؤ
KADIKÖY – BEŞİKTAŞ کادیکؤی – بشیکتاش
HALİÇ HATTI خط هالیچ
BOSTANCI – KARAKÖY – KABATAŞ بستانجی – کاراکؤی – کاباتاش
خطوط آدالار
KABATAŞ – EMİNÖNÜ – KADIKÖY – ADALAR کاباتاش – امین اؤنؤ – کادیکؤی – آدالار
BOSTANCI – ADALAR بستانجی – آدالار
BEŞİKTAŞ – KINALIADA – BURGAZADA بشیکتاش – کینالی آدا – بورقاز آدا
BEŞİKTAŞ – HEYBELİADA – BÜYÜKADA بشیکتاش – هیبلی آدا – بویوک آدا
EMİNÖNÜ – KADIKÖY – ADALAR امین اؤنؤ – کادیکؤی – آدالار
BOSTANCI – BÜYÜKADA – SEDEF ADASI بستانجی _ بویوک آدا – صدف آداسی
خطوط تنگه بسفر (بوغاز)
BOĞAZ´dan Geliş – BOĞAZ´a Gidiş رفت و آمد به بوغاز (گشت بوغاز)
SARIYER – RUMELİ KAVAĞI – ANADOLU KAVAĞI ساری یِر – روملی کاواغی – آناتولی کاواغی
KÜÇÜKSU – BEŞİKTAŞ – KABATAŞ کؤچؤک سو – بشیکتاش – کاباتاش
ÇENGELKÖY – İSTİNYE چِنگِل کؤی – ایستینیه
KADIKÖY – SARIYER کادیکؤی – ساری یر
ANADOLU KAVAĞI – ÜSKÜDAR آناتولی کاواغی – اؤسکؤدار
ÜSKÜDAR – ORTAKÖY اؤسکؤدار – اورتاکؤی
RUMELİ KAVAĞI – EMİNÖNÜ روملی – امین اؤنؤ
İSTİNYE – ÇUBUKLU ( ARABALI ) ایستینیه – چابوکلو ( عرب علی )
KÜÇÜKSU – İSTİNYE کؤچؤک سو – ایستینیه
BEBEK – EMİRGAN بِبِک – امیرگان
تلهفریک (تلهکابین) استانبول
همانطور که میدانید سیستم حمل و نقل عمومی شهر استانبول بسیار قدرتمند و متنوع است. در این طیف گسترده از وسایل نقلیه، دو خط تلهکابین نیز وجود دارد که کمتر از سایر وسایل نقلیه در میان گردشگران شناخته میشود.
خطوط تلهکابین در استانبول با علائم اختصاری TF1 و TF2 شناخته میشوند. با سوار شدن به تلهکابینهای استانبول میتوانید مناظر بیهمتای این شهر را مشاهده کرده و سفری دلچسب برای خود رقم بزنید. هزینه تلهکابین در شهر استانبول بسته به نوع پرداخت آن متفاوت است؛ اما در حال کلی میتوان گفت هزینه تلهکابین با استانبول کارت 2.6 لیر و بدن استانبول کارت 5 لیر میباشد.
خطوط تلهفریک (تلهکابین) استانبول
خط تلهفریک TF1
اولین خط تلهفریک استانبول است که از سال 1993 فعالیت خود را شروع کرده و منطقه ماچکا (Maçka) را به تاشکیشلا (Taşkışla) متصل میکند. این خط تلهکابین با طول تقریبی 300 متری، دارای 2 ایستگاه میباشد که فاصله این دو ایستگاه از هم، 3.5 دقیقه است.
خط تلهفریک TF2
دومین خط تلهکابین استانبول TF2 است که از منطقه ایوب تا بالای تپه دیدنی پیرلوتی کشیده میشود. این خط تلهفریک دارای 2 ایستگاه بوده و طول تقریبی آن 420 متر میباشد که مدت زمان تقریبی برای طی این مسافت با تلهفریک 3 دقیقه است.
فونیکولر
فونیکولر همان قطار کابلی است که یکی از قدیمیترین سیستمهای حملونقل استانبول میباشد. این سیستم که خط نوستالژیک آن حدفاصل تونل قدیمی در نزدیکی برج گالاتا در محله کاراکوی تا شیشحانه را طی می کرد سومین خط ریلی-کابلی قدیمی جهان است که فعلا فعال نیست اما خط دیگر آن F1 که کاباتاش را به تکسیم متصل میکند در سال 2005 راه اندازی شده و در حال فعالیت میباشد.
خط فونیکولر F1
خط یک فونیکولر که از تکسیم تا کاباتاش ادامه دارد فاصله تقریبی 650 متری خود را در عرض 5/2 دقیقه طی کرده و روزانه به طور میانگین 35.000 نفر را جابهجا میکند.
مارمارای استانبول
مارمارای یکی از انواع سیستمهای قدرتمند حمل و نقل عمومی است که در شهرهای استانبول و کؤجائلی خدمات جابهجایی را برای مسافران خود ارائه میدهد. مارمارای استانبول، از منطقه کازلیچشمه، در منطقه اروپایی استانبول، شروع شده و در منطقه آیریلیکچشمه به پایان میرسد.
مارمارای از تونل مخصوصی که در زیر دریا و تنگه بسفر به وجود آمده عبور میکند و دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول را به یکدیگر متصل میکند. این تونل ویژگیهای منحصر به فردی دارد و با عبور از آن میتوانید سفر در عمیقترین تونل زیر آبی جهان را تجربه کنید.
علاوه بر آن، مسیر تونل مارمارای یکی از زیباترین و جذابترین مسیرها برای تردد بین دو بخش آسیایی اروپایی در استانبول است. این تونل با طول 8.5 مایل، از زیر تنگه بسفر گذشته و مارمارای در عرض چند دقیقه مسافت بین دو قاره را میپیماید. اولین تونل زیر آبی شهر استانبول تونل مارمارا میباشد که در سال ۲۰۱۴ افتتاح شده است. تونل مارمارای استانبول یکی از کمنظیرترین و عمیقتذین تونلهای آبی جهان است.
همانطور که در ابتدا گفته شد، وسایل نقلیه عمومی در استانبول به دو بخش تقسیم میشوند که بخش اول، اتوبوس، متروبوس، مترو، تراموای، کشتی، تلهفریک، فونیکولر و مارمارای، امکان استفاده از استانبولکارت را در اختیار مشتریان خود قرار داده و هزینه کمتری برای سفر دارند. بخش دوم شامل وسایل نقلیهای است که در آنها امکان استفاده از استانبولکارت وجود نداشته و هزینه حمل و نقل با آنها بیشتر است. این وسایل حمل و نقل عمومی، شامل مینیبوس، دولموش و تاکسیها میشوند.
مینیبوس
مینیبوس همانطور که میدانید نوعی وسیله نقلیه عمومی است که در آن امکان استفاده از استانبولکارت وجود نداشته و نحوه پرداخت آن، معمولا به صورت نقدی است. به وسایل نقلیهای که تعداد صندلیهای آنها بین 6 تا 14 عدد باشد مینیبوس گفته میشود. مینیبوسها ایستگاهها و ساعات تردد خاصی ندارند و در هر زمان و مکانی میتوانید از آنها استفاده کنید.
دولموش
دولموش نوعی مینیبوس است که میتوان آن را برابر با ونهای موجود در ایران یکی دانست. این خودروها، توانایی جابهجایی 10 نفر را داشته و معمولا به عنوان حد فاصل بین تاکسی و اتوبوس شناخته میشوند. یکی از تفاوتهای دولموش با اتوبوس، عدم وجود ایستگاههای خاص میباشد؛ بنابراین دولموش میتواند در هر منطقهای مسافران را سوار و پیاده کند. برای استفاده از دولموش، نیازی به استانبولکارت نخواهید داشت و هزینه آن، نسبت به مسیرهای مختلف و مسافتهای طی شده، گوناگون است.
تاکسی در استانبول
تاکسیهای شهری یکی از موارد حیاتی برای گردشگران و افرادی که اتومبیل شخصی ندارند، به حساب میآید. تاکسیهای شهر استانبول معمولا به صورت دربستی فعالیت دارند. هزینه رفت و آمد با تاکسی ممکن است در مقایسه با سایر وسایل نقلیه، بسیار گرانتر باشد اما باید در نظر داشته باشید که تاکسیها، از جمله وسایل نقلیهای هستند که دسترسی به آنها بسیار آسانتر از سایر وسایل است. امروزه با یکی از رایجترین نوع تاکسیها در ترکیه، استفاده از تاکسیهای اینترنتی است.
همانطور که گفته شد، هزینه تاکسی ممکن است برای عدهای بالا باشد؛ تاکسیهای استانبول مجهز به تاکسیمترهایی هستند که بر اساس پارامترهای گوناگونی مانند طول مسیر، هزینه پرداختی را محاسبه میکنند.
کاربردیترین نرمافزارهای مسیریابی در استانبول
مسیریابی در شهرهای بزرگی مانند استانبول از جمله مهمترین مسائل برای گردشگران است. نرمافزارهای گوناگونی برای این منظور در کشور ترکیه راهاندازی شدهاند که شما به وسیله آنها میتوانید اطلاعات کاملی در رابطه با زمان حرکت وسایل نقلیه عمومی، مدت زمان تقریبی سفر، نزدیکترین ایستگاه به شما، چگونگی دسترسی و سایر اطلاعات ضروری که ممکن است مسافر به آن نیاز داشته باشد، دریافت کنید.
برای داشتن سفری بهتر و راحتتر با وسایل نقلیه گفته شده، توصیه میکنیم از نرمافزارهای مسیریابی استفاده کنید. انواع گوناگونی نرمافزار برای این منظور طراحی شدهاند که در زیر، به معرفی چند نمونه از کاربردیترین آنها میپردازیم.
نرمافزار Mobiett
نرمافزار Mobiett یکی از مهمترین نرمافزارهای مسیریابی برای مردم استانبول و گردشگران این شهر به شمار میرود. این نرمافزار، متعلق به شهرداری شهر استانبول بوده و با اطلاع از نقطه مبدا و مقصد، این امکان را به شما میدهد تا بتوانید از کوتاهترین و کمترافیکترین مسیر، به مقصدتان برسید.
این نرمافزار امکان نصب روی گوشیهای هوشمند با سیستمعاملهای اندروید، آیاواس و ویندوز را دارد.
نحوه استفاده از این نرمافزار به گونهای است که بعد از دانلود و نصب آن روی گوشی هوشمندتان، میتوانید با انتخاب گزینه “Nasıl giderim” آدرس خانه، محل کار یا هر مقصدی را که قصد رفتن به آنجا را دارید وارد کنید.
در صورت انتخاب گزینه “İspark Otoparkları” میتوانید نزدیکترین پارکینگها را نسبت به موقعیت خودتان پیدا کنید. یکیدیگر از گزینههای کاربردی این نرمافزار، امکان ایجاد زنگ هشدار برای از دست ندادن اتوبوسها است. برای این کار کافی است گزینه “Alarmlar” را انتخاب کرده و زنگ هشدار خود را تنظیم کنید.
نرمافزار Moovit
نرمافزار Moovit نرمافزاری رایگان است که با 60 میلیون مخاطب، آماده ارائه خدمات به افرادی است که قصد سفر با وسایل نقلیه عمومی را در شهر استانبول دارند. به وسیله این نرمافزار میتوانید راحتترین راه را برای رسید به مقصدتان انتخاب کنید. بعد از نصب این نرمافزار، تمامی اطلاعات لازم درباره تمام وسایل نقلیه عمومی در شهر، مانند ساعت حرکت، مسیر رفت و آمد، ایستگاههای مربوطه، تاخیرهای پیشآمده و…، را به دست میآورید. در این نرمافزار، تصاویر نقشههای مترو و اتوبوسهای استانبول نبز بارگذاری شده است و میتوانید به سادگی به آنها دسترسی پیدا کنید.
این نرمافزار قابل نصب روی گوشیهای هوشمند با سیستمعاملهای اندروید و آیاواس و ویندوز است.
نحوه استفاده این نرمافزار به این صورت است که شما بعد از دانلود و نصب Moovit میتوانید اپلیکشن را باز کرده و مقصد موردنظرتان را در قسمت مشخص شده، وارد کنید. بعد از انتخاب مقصد از روی نقشه نمایش داده شده، زمانی که گزینه جستوجو “Ara” را بزنید، راحتترین و سریعترین راه رسیدن به مقصد را به شما نشان خواهد داد. علاوه بر آن، در این مرحله میتوانید مدت زمانی را که طول میکشد که شما از مبدا موردنظرتان به مقصد برسید. سپس میتوانید وسایل نقلیه عمومی را که میتوانند شما را به مقصد موردنظرتان برسانند، مشاهده کنید.
نرمافزار گوگلمپ Google maps
نرمافزار گوگلمپ که امروزه در تمام گوشیهای هوشمند وجود دارد، یک نرمافزار جهانی مسیریابی است. اما اگر این نرمافزار را تنها به عنوان نرمافزار مسیریابی بشناسیم از بسیاری از امکانات آن محروم خواهیم ماند. شما علاوه بر این که میتوانید در این اپلیکیشن، کوتاهترین مسیرها و مدت زمان لازم برای رسیدن به مقصد، به طور پیاده یا با وسایل نقلیه، را مشاهده کنید؛ میتوانید از امکان تصاویر سهبعدی که در گوگلمپ وجود دارد بهرهمند شوید.
این نرمافزار معمولا به طور پیشفرض در تمامی گوشیهای هوشمند وجود دارد.
نرمافزار Havaist
نرمافزار Havaist یکی از جدیدترین نرمافزارهایی است که اخیرا از سوی شهرداری استانبول طراحی و ارائه شده است. این نرمافزار تنها برای مسیریابی اتوبوسهای منتهی به فرودگاه جدید استانبول، مورد استفاده قرار میگیرد. با بهرهگیری از این نرمافزار میتوانید در هر کجای شهر استانبول که هستید، نزدیکترین ایستگاه اتوبوس را پیدا کرده و از ساعت حرکت اتوبوسها مطلع شوید. این نرمافزار را میتوانید روی گوشی هوشمند خود با سیستمعاملهای اندروید، آیاواس و یا روی ویندوز کامپیوتر خود نصب کنید.
نرمافزار Trafi
یکی از برنامههای بسیار مفید و رایگاه مسیریابی در ترکیه، نرمافزار Trafi است. با کمک این نرمافزار میتوانید مسیر حرکتتان را دنبال کرده و مدت زمانی را که در ترافیک هستید محاسبه کنید. این نرمافزار به شما امکان اطلاع از ساعات حرکت کلیه وسایط نقلیه و نزدیکترین ایستگاهها را فراهم میکند.
میتوانید نرمافزار Trafi را روی گوشی هوشمند اندروید و آیاواس خود به طور کاملا رایگان نصب کرده و در زبانهای ترکی و انگلیسی از آن استفاده کنید. این نرمافزار فعلا تنها در شهرهای ازمیر، استانبول و آنکارا فعال است.
بعد از نصب این نرمافزار، ابتدا باید وارد اپلیکشن شده و از قسمت “Çikiş” موقعیت کنونی خود را وارد کنید و سپس در بخش “Variş” مقصد موردنظرتان را وارد کنید. پس از آن، با کلیک روی گزینه “Arama” کوتاهترین مسیر را پیدا خواهید کرد. با استفاده از سایر گزینهها میتوانید زمان حرکت وسایط نقلیه را نیز مشاهده کنید.
نرمافزار Deniz Otobüsü
همانطور که گفته شد، حمل و نقل با کشتی و اتوبوسهای دریایی یکی از راههای حمل و نقل پراهمیت در استانبول است. عده زیادی از مردم روزانه مجبور به سفر در تنگه بسفر یا جابهجایی در دریاهای اطراف استانبول میشوند. برای رفاه حال این افراد، نرمافزاری تحت عنوان Deniz Otobüsü طراحی شده است که توسط آن مسافر میتواند از اسکلهها، مسیرها و ساعات حرکت کشتیها آگاه شود.
برای استفاده از این نرمافزار کاربردی کافیست، آن را روی گوشی اندروید یا آیاواس خود نصب کرده و تنها نقاط مبدا، مقصد و روز هفته را مشخص کنید. بعد از تعیین موارد گفته شده به آسانی میتوانید از تمامی ساعات حرکت کشتیها مطلع شوید.
لازم به ذکر است که تمام حقوق مادی و معنوی این نرمافزار متعلق به خطوط کشتیرانی شهرداری استانبول میباشد و مهمترین توانایی آن، نشان دادن حرکت کلیه کشتیها در مسیرهای اسکلههای گوناگون است.
فرودگاههای شهر استانبول
میدانیم که شهر استانبول از جمله توریستیترین شهرهای کشور ترکیه میباشد و سالانه حجم عظیمی از گردشگران از سراسر جهان به بازدید از این شهر میروند. امروزه با پیشرفتهایی که شهر استانبول از نظر اقتصادی داشته، یکیدیگر از دلایل سفر به این شهر سرمایهگذاری و سفرهای کاری میباشد.
بنابراین میتوان نتیجه گرفت یکی از مهمترین خطوط دسترسی به شهر استانبول از تمامی شهرهای جهان، خطوط هوایی آن است. شهر استانبول در این زمینه نیز روز به روز درصدد ایجاد رفاه و راحتی برای گرداشگران و مسافران میباشد. برای این منظور در استانبول 5 فرودگاه فعال در هر ساعت از روز آماده ارائه خدمات به مسافران میباشند. در زیر لیستی از فرودگاههای استانبول به همراه موقعیت مکانی آنها جمعآوری شدهاست.
فرودگاه آتاتورک استانبول (Atatürk Havalimanı)
فرودگاه آتاتورک که در گذشته با نام فرودگاه یشیلکؤی شناخته میشد، یکی از مهمترین فرودگاههای بینالمللی شهر استانبول میباشد. این فرودگاه در منطقه اروپایی استانبول قرار گرفته است و اولین فرودگاهی است که در ترکیه بنا شد. با شروع شدن حمل و نقل هوایی در ترکیه در سال 1900 فقط خطوط هوایی داخلی آن فعال شد و در سال 1953 هواپیماهای آن اجازه تردد در خطوط هوایی بینالمللی را دریافت کردند.
بر اساس آمار و ارقامی که در سال 2015 جمعآوری شد، فرودگاه آتاتورک استانبول، پرترددترین فرودگاه ترکیه و یازدهمین فرودگاه پر رفت و آمد جهان شناخته شده بود. فرودگاه آتاتورک با 1100 هواپیمایی که روزانه از این فرودگاه استفاده میکنند، یکی از مهمترین فرودگاههای اروپا شناخته میشود. با تاسیس فرودگاه جدید استانبول، عده زیادی از مسافران استانبول، فرودگاه جدید را ترجیح داده و تردد در فرودگاه آتاتورک از سال 2019 نسبت به سالهای قبل کمتر شدهاست.
آدرس
Yeşilköy, 34149 Bakırköy/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق فرودگاه آتاتورک استانبول، اینجا کلیک کنید.
وبسایت رسمی فرودگاه آتاتورک
https://ataturkhavalimani.gov.tr/
فرودگاه هزارفن استانبول (İstanbul Hezarfen Havalimanı)
فرودگاه هزارفن در زمینی به وسعت 500 هکتار در منطقه آرناووتکؤی استانبول جای گرفته است. این فرودگاه اولین فرودگاه بینالمللی ترکیه است که از طرف نهاد یا سازمانی فعالیت نکرده و متعلق به شخص حقیقی میباشد.
در این فرودگاه باند بزرگی ایجاد شده است که با طول 535 متر و عرض 18 متر، میزبانی است برای هواپیماهایی که روزانه در این فرودگاه مسافران را جابهجا میکنند.
آدرس
Bahşayiş, Hezarfen Havaalanı Girişi, 34545 Çatalca/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق فرودگاه هزارفن استانبول، اینجا کلیک کنید.
وبسایت رسمی فرودگاه هزارفن استانبول
hezarfen.com.tr
فرودگاه استانبول (İstanbul Havalimanı)
جدیدترین فرودگاه شهر استانبول که در منطقه اروپایی این شهر قرار گرفته است از سال 2018 خدمات ویژهای را برای مسافرین خود ارائه میدهد. در سالهای اخیر به دلیل افزایش روزافزون گردشگران، فرودگاه آتاتورک به تنهایی قادر به پاسخگویی به این حجم عظیم از مسافران نبود؛ بنابراین تصمیم بر این شد که فرودگاهی جدید در استانبول احداث شود.
این فرودگاه با مساحت 76.5 کیلومتری خود سالانه قادر به ارائه خدمات گوناگون برای 200 میلیون مسافر است. دلیل محبوبیت این فرودگاه، گستردگی آن و وجود 2 ترمینال و 6 باند فرود مجزا میباشد.
آدرس
Tayakadın, Tayakadın İhsaniye Yolu No:1, 34283 Arnavutköy/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق فرودگاه استانبول، اینجا کلیک کنید.
وبسایتهای رسمی فرودگاه استانبول
istairport.com
igairport.com
فرودگاه سابیها گوکچن (Sabiha Gökçen Havalimanı)
فرودگاه سایبها گوکچن، دومین فرودگاه بینالمللی استانبول است که نام این فرودگاه، برگرفته از نام اولین زن خلبان هواپیماهای جنگی در دنیا و اولین خلبان زن در ترکیه میباشد.
فرودگاه سابیها گوکچن در سال 2017، با میزبانی برای 31.385.841 مسافر، 219.656 هواپیما و 50.868 تن کالا به عنوان دومین فرودگاه پرتردد کشور ترکیه شناخته شده است.
آدرس
Sanayi, 34906 Pendik/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق فرودگاه سایبها گوکچن استانبول، اینجا کلیک کنید.
وبسایت رسمی فرودگاه سابیها گوکچن
www.sabihagokcen.aero
پایگاه هوایی ساماندیرا (Samandıra Hava Üssü)
پایگاه هوایی ساماندیرا، فرودگاهی است که در مرزها استانبول واقع شده و توسط نیروهای مسلح ترکیه مدیریت و کنترل میشود. از سال 2003، چهارمین هنگ هواپیمایی زمینی در این فرودگاه مستقر شده است.
بهترین بیمارستانهای استانبول
همه ما هنگام بیماری همانقدر که به پزشکان خوب و حاذق نیاز داریم، به همان اندازه نیازمند خدمات درمانی و بیمارستانهای خوب نیز هستیم. بیمارستانهای ترکیه با علم به این موضوع، روز به روز خدمات بیمارستانی فوقالعادهای برای بیماران و همراهان آنها فراهم میکنند.
بیمارستان خصوصی مدیکال پارک گوزتپه (Özel Medical Park Göztepe Hastanesi)
آدرس
Merdivenköy, E5 Üzeri, 23 Nisan Sokagi No:17, 34732 Kadıköy/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق بیمارستان مدیکال پارک استانبول، اینجا کلیک کنید.
تلفن: 0 (216) 468 44 44
فکس: 0 (216) 468 45 67
پست الکترونیکی: [email protected]
وبسایت: http://www.medicalpark.com.tr/goztepe
بیمارستان خصوصی دُوا (Özel Doğa Hastanesi)
آدرس
Merdivenköy, E5 Üzeri, 23 Nisan Sokagi No:17, 34732 Kadıköy/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق بیمارستان دوا استانبول، اینجا کلیک کنید.
تلفن: +90 (212) 690 3041
پست الکترونیکی: [email protected]
وبسایت: http://www.dogahospital.com
بیمارستان یِدیتپه یونیورسیتسی (Yeditepe Üniversitesi Hastanesi)
آدرس
Akşemseddin Mahallesi, Doğan Araslı Blv. No:4, 34510 Esenyurt/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق بیمارستان یدیتپه استانبول، اینجا کلیک کنید.
تلفن: 0 (216) 578 40 00
فکس: 0 (216) 469 37 96
پست الکترونیکی: [email protected]
وبسایت: http://www.yeditepehastanesi.com.tr/
بیمارستان فلورانس نایتنگیل استانبول (İstanbul Florance Nightingale Hastanesi)
آدرس
İzzetpaşa Mah, Abide-i Hürriyet Cd No:166, 34381 Şişli/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق بیمارستان فلورانس نایتینگیل استانبول، اینجا کلیک کنید.
تلفن: 0 (212) 375 65 65
وبسایت: http://www.florence.com.tr/
بیمارستان دانشکده پزشکی دانشگاه مالتپه (Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi)
آدرس
Bağlarbaşı, Sakızağacı Sk. No:3, 34844 Maltepe/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق بیمارستان دانشکده پزشکی دانشگاه مالتپه استانبول، اینجا کلیک کنید.
تلفن: 444 06 20 – 0850 811 02 51
فکس: 0 (216) 399 00 60
پستالکترونیکی: [email protected]
وبسایت: http://maltepehastanesi.com.tr/
بیمارستان خصوصی سور (Özel Sur Hastanesi)
آدرس
Namık Kemal, Cengiz Topel Cd. No:90, 34762 Ümraniye/İstanbul, Turkey
برای دیدن لوکیشن دقیق بیمارستان خصوصی سور استانبول، اینجا کلیک کنید.
شماره تلفن: 0 (216) 481 99 55
فکس: 0 (216) 481 99 58
پستالکترونیکی: 0 (216) 481 99 58
وبسایت: http://www.surhastanesi.com
بیشک دانستن مسیرهای دسترسی به تمام نقاط شهر بزرگی مانند استانبول، هم برای گردشگران و هم برای ساکنین این شهر بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب سعی کردیم به معرفی وسایل نقلیه عمومی، نحوه دسترسیها، نرمافزارهای مسیریاب و تمام آنچه که ممکن است شما در سفر به استانبول به آنها نیاز پیدا کنید، بپردازیم. درصورتی که قصد گردش و سفر توریستی به این شهر زیبا را دارید، توصیه میکنیم مقاله مسیریابی را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید به یک آشنایی کلی درمورد مسیرهای شهر استانبول دست پیدا کنید.
لازم به ذکر است که دانستن مسیرهای شهر بزرگی مانند استانبول هم برای گردش و تفریح شما بسیار مفید خواهد بود و هم ممکن است در بدو ورود باعث سردرگمیتان شود؛ بنابراین برای جلوگیری از اتلاف وقت و سردرگمی، قبل از سفر به استانبول با مشاوران متخصص یرینو تماس حاصل کرده و از خدمات بینظیر یرینو در سفرتان به استانبول بهرهمند شوید.