یکی از اساسیترین دغدغههای نسل جوان تشکیل زندگی و پیدا کردن نیمه گمشدهشان میباشد. گاهی اوقات ممکن است با فردی در یک کشور و با فرهنگ مشترکی به دنیا آمده و بزرگ شده باشید؛ اما فرد مناسب برای زندگی مشترکتان فرسنگها دور از شما و با فرهنگ متفاوتی زندگی کند. ازدواج در ترکیه برای ایرانیان یکی از موضوعات پرشور و هیجان در بین مهاجران میباشد؛ که در این مطلب قصد داریم به طور دقیق شرایط این نوع پیوند را بررسی کنیم.
اولین نکته حائزاهمیت این است که در نظر داشته باشید، افرادی که با فرهنگ، زبان و اعتقادات متفاوتی زندگی کرده باشند، در آینده در بسیاری از موارد دیگر نیز رفتارها و طرز تفکر متفاوتی خواهند داشت. اما از آنجایی که فرهنگ مردم ترکیه بسیار نزدیک به فرهنگ ایرانیان است، این اختلاف در طرز تفکر و رفتار، به حداقل خواهد رسید.
تفاوتهای زبانی، دینی، اعتقادی و اختلافات سلیقهای در نوع پوشش، عادات غذایی و … همه و همه مسائلی است که باید قبل از ازدواج با شهروندان ترکیه، آنها را در نظر داشته باشید. حال اگر با وجود تمام تفاوتهای موجود، قصد ازدواج با شهروند ترکیه را دارید، در این مطلب تمامی شرایط لازم را برای شما گردآوری کردهایم؛ همراه ما باشید.
شرایط ازدواج در ترکیه برای ایرانیان
در سالهای اخیر یکی از مسائلی که توجه اتباع خارجی و مهاجران به ترکیه، از جمله ایرانیان، را به خود جلب کرده ثبت ازدواج در این کشور است. ثبت ازدواج در ترکیه مزایای فراوانی برای ایرانیان خواهد داشت که از جمله آنها داشتن گواهی ازدواج بینالمللی است.
یکیدیگر از جذابیتهای ازدواج در ترکیه برای ایرانیان، نزدیکی فرهنگ و اعتقادات کشور ترکیه به ایران و پایین بودن هزینه ثبت ازدواج است. علاوه بر آن، برگزاری مراسم عروسی در ترکیه میتواند یکی از رویاییترین خاطرهها برای هر زوج به حساب بیاید.
ازدواج در ترکیه از طریق مامورین اجرایی شهرداری صورت میگیرد. افرادی که اعتقادات مذهبی برای جاری شدن خطبه عقد دارند میتوانند به افراد مذهبی ترکیه که در اصطلاح به آنها “امام” گفته میشود مراجعه کنند و به عقد هم دربیایند. افراد مذهبی که این کار را انجام میدهند به “امام نکاحی” معروفاند.
البته قانون ترکیه عقد امام را معتبر نمیداند و ضروری است که عقد شما از طریق مامورین نکاح، که همان مامورین رسمی شهرداری هستند، انجام گیرد. بنابراین در ترکیه عقدی که امام نکاحی جاری میکند، بعد از جاری شدن عقد رسمی اعتبار کسب میکند.
براساس قوانین ترکیه، یک شخص ترک با یک شخص خارجی و یا دو شخص خارجی میتوانند در ترکیه با نظارت مقامات قانونی و رسمی این کشور ازدواج خود را ثبت نمایند.
محدودیتهای ازدواج در ترکیه
مانند تمام کشورها، در کشور ترکیه نیز محدودیتهایی برای ازدواج وجود دارد. باتوجه به اتفاقاتی که در چند سال اخیر در شهرهای کوچک و روستاهای ترکیه رخ داد، قوانین ازدواج در این کشور سرسختتر شده و محدودیت سنی برای ازدواج گذاشته شده است.
طبق قوانین کشور ترکیه، سن قانونی ازدواج در این کشور، حداقل 18 سال میباشد. افرادی که قبل از 18 سالگی اقدام به ازدواج کنند، ازدواج آنها در هیچکدام از مراکز رسمی، ثبت نخواهد شد. برخی خانوادهها خطبه عقد فرزندان زیر 18 سالشان را توسط امام نکاحی جاری کرده و ازدواج مذهبی را چاره کار میدانند. اما لازم به ذکر است که قوانین اجرا شده در این حیطه، بسیار سرسختانه عمل میکنند و درصورتی که مراکز قانونی و ماموران دولتی متوجه این موضوع شوند، والدین را بازداشت کرده و مجرم اعلام میکنند.
این قوانین برای عموم افرادی که قصد ازدواج در ترکیه را دارند، صادق بوده و تنها در موارد استثنایی، برای افراد زیر 18 سال عقد رسمی انجام میگیرد که با دلایل موجه توانسته باشند رای و اجازه دادگاه را به طور رسمی کسب کنند.
علاوه بر این، محدودیتهای دیگری نیز در ترکیه برای ازدواج وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر است:
- اجازه ازدواج تنها برای افرادی صادر خواهد شد که از توانایی ذهنی لازم برای ازدواج برخوردارند، بیماران ذهنی و روانی اجازه ازدواج در ترکیه را نخواهند داشت.
- ازدواج با محارم در ترکیه ممنوع است.
- چندهمسری در ترکیه برای طرفین ازدواج ممنوع است. درصورتی که هر کدام از طرفین، متاهل باشد؛ ابتدا باید از همسر خود طلاق گرفته و سپس در صدد تجدید فراش برآید. براساس قوانین ترکیه، چندهمسری به عنوان جرم تلقی میشود. رعایت این قانون همانطور که برای شهروندان ترکیه الزامی است برای مهاجران و پناهندگان نیز ضروری میباشد.
- اگر ازدواجی منجر به طلاق شود، زن تا 300 روز پس از جدایی حق ازدواج مجدد نخواهد داشت. تنها در صورتی زن میتواند قبل از اتمام 300 روز ازدواج کند که گزارش پزشکی مبنی بر عدم بارداری را به دادگاه ارائه دهد.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین محلههای استانبول برای زندگی و خرید خانه
ازدواج دو فرد با تابعیت یکسان در ترکیه
عده زیادی از مردم کشورهای گوناگون برای سرمایهگذاری، تحصیل، کار و زندگی کشور ترکیه را انتخاب کردهاند. به همین دلیل ممکن است عدهای از این مهاجران بخواهند با هموطنان خودشان ازدواج کرده و ثبت ازدواج را در کشور ترکیه انجام دهند. ازدواج دو شخص خارجی با تابعیت یکسان به سادگی در ترکیه امکانپذیر است. برای این کار تنها کافیست، به سفارت یا کنسولگری کشور خود و یا دفاتر رسمی ازدواج در ترکیه مراجعه شود.
ازدواج در ترکیه برای ایرانیان به این صورت است که، باید مقامات سفارت یا کنسولگری ایران در ترکیه مراحل ازدواج آنها را انجام دهد. البته لازم به ذکر است که تمام سفارتخانهها و کنسولگریها مراسم ازدواج در ترکیه را انجام نمیدهند. این ازدواج تنها از طریق سفارتخانهها و کنسولگریهای ایران در ترکیه، برای ایرانیان، انجام خواهد گرفت.
ازدواج تمام افراد در ترکیه، خواه شهروند ترکیه و خواه مهاجران، تنها در صورتی معتبر و قابل قبول است که از طرف مقامات رسمی ترکیه انجام گیرد. بنابراین برای انجام مراسم ازدواج، ابتدا شما باید برگه صلاحیت را از کنسولگری کشور خودتان دریافت کرده و به مقامات ترکیه برای اقدام به ازدواج رسمیتان تحویل دهید.
ازدواج دو فرد با تابعیت متفاوت در ترکیه
درصورتی که فردی در ترکیه قصد ازدواج و تشکیل زندگی با یک فرد خارجی را داشته باشد که تبعه ترکیه نیست، این ازدواج باید توسط یک مقام ترک انجام شود. برای این کار باید هریک از طرفین ازدواج، به کنسولگری کشور خود در ترکیه مراجعه کرده و برگه تاییدی برای صلاحیت ازدواج دریافت کنند. سپس با ارائه برگهها به مامورین شهرداری، در راه شروع قرارداد زندگی مشترک قدم برمیدارند.
ازدواج یک خارجی با شهروند ترکیه
افراد خارجی برای ازدواج در ترکیه با فرد ترک، ابتدا باید از کنسولگری کشور خودشان، برگه تجرد و صلاحیت ازدواج دریافت کنند. با در دست داشتن این برگه میتوانند به مقامات ترکیه برای ازدواج مراجعه کرده و مراحل ازدواج قانونی و رسمی را در ترکیه طی کنند.
بیشتر بخوانید: بررسی مهمترین هزیته های زندگی در ترکیه در سال 2020
مدارک لازم جهت ثبت ازدواج در ترکیه
- برگه درخواست ازدواج
زوجی که اقدام به ازدواج در ترکیه میکنند، ابتدا باید برگه درخواست ازدواج را از سفارت و یا کنسولگری کشور خودشان دریافت کنند.
- ارائه گواهی تجرد برای طرفین
- برگه سلامت پزشکی که نشان میدهد شخص بیماری خاصی که مانع از ازدواج شود ندارد.
- در صورتی که شخص خارجی، پناهنده باشد باید مدارک حمایت بینالمللی خود را به مقامات ترکیه ارائه دهد.
- 4 قطعه عکس رنگی
- داشتن حداقل 18 سال
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که تنها با ثبت ازدواج در ترکیه نمیتوانید اقدام به اخذ اقامت دائمی در این کشور کنید. اجازه اقامت برای فرد خارجی تنها در صورتی صادر خواهد شد که همسر وی شهروند یا مقیم ترکیه باشد.
حال که با کلیاتی درباره ازدواج در ترکیه برای ایرانیان آشنا شدید، ممکن است سوالاتی در باب اقامت دائم یا موقت از طریق این پیوند در ترکیه، برایتان ایجاد شود. برای یافتن پاسخ تمامی سوالاتتان درباره ازدواج در ترکیه، کافی است با مشاوران یرینو تماس برقرار کرده و تمامی اطلاعات لازم در این مورد را کسب کنید.